Aktuális

Általános iskolásokat képeznek katonának Oroszországban

Az embernek hideglelése és nagyon erős baljós előérzete lesz azoktól a képektől, amiken általános iskolás, egyenruhás kisdiákok lőni, kúszni, lapulni tanulnak.

A 2016-2020-as időszakra Oroszország kormánya állampolgárai számára előterjesztette a hazafias edukációs programját, hogy újoncokat toborozzanak az orosz hadseregbe. A kiképzés óvatos becslések szerint 30 millió dollárba kerül majd az államnak. 

A hazafias ideológiákkal mélyen átitatott programban komoly katonai kiképzést kapnak a jelentkezők – és az a 200 000 fiatal, aki már bekerült. A gyerekek az iskolában, táborokban, katonai versenyeken és klubokban kapnak kiképzést; csak Moszkvában már 10 ezer fiatalt regisztráltak. 

Sarah Blesener díjnyertes Toy Soldiers (gyerekkatonák) sorozatában azokat a kis újoncokat mutatja be, akik a serdülőkor küszöbén már egyenruhába bújnak, és játékfegyverrel a kezükben háborúsdit játszanak: lopakodnak, hallgatóznak, koncentrálnak, ölnek. 

Megnézem
Összes kép (1)

 A sorozat többi képéért kattints a Lens Culture oldalára

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top