Aktuális

Ónos eső: ilyenek az utak szerda reggel

A keddi és a szerdára virradó éjjeli ónos esőzést követően még akadnak utak, melyek jegesek, csúszósak. Szerdán nem árt az óvatos és figyelmes közlekedés autóval és gyalog is.

Az Útinform szerda reggeli információi szerint az autópályák és az autóutak burkolata nedves, vagy sónedves, Lébény közelében ugyanakkor még havas. A főutakon szintén többnyire nedves, sónedves burkolatra kell számítani, de Pest, Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, valamint Mosonmagyaróvár, Sárvár, Lenti, Esztergom, Kápolnásnyék és Kiskunfélegyháza környékén havas, hókásás és latyakos, Körmend, Zalaegerszeg és Pápa tájékán pedig jegesek még az utak.

Az ország északi részén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében szállingózik, esik a , néhol havas eső hullik. A Dunántúlon, a Duna-Tisza közén többfelé, valamint Kisújszállás térségében még mindig ónos eső esik.

Az alsóbbrendű utakon viszonylag jól lehet közlekedni a sónedves útburkolatnak köszönhetően, de Zala, Vas, Győr-Moson-Sopron, Veszprém, és Somogy megyében, továbbá az északi és északkeleti országrészben, valamint Kiskunhalas körzetében továbbra is havas, hókásás, letaposott havas, latyakos, jeges és jégbordás szakaszok váltják egymást.

Az ország nagy részén kielégítőek a látási viszonyok, ködre inkább már csak Mosonmagyaróvár, Balassagyarmat és Vác körzetében kell számítani, ahol 100 és 300 méter közötti a belátható út hossza.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top