Aktuális

Több százmillió forintba kerül Putyin látogatása

Több százmillió forintot fizet Magyarország Vlagyimir Putyin félnapos budapesti látogatásának biztosításáért. Nem véletlenül, hiszen az orosz elnök az egyik legjobban őrzött ember a Földön.

Csütörtökön több órára lezárják a belvárost és Budapest repülőterét Vlagyimir Putyin orosz államfő érkezése és a távozása idején. A magyar légtérben Gripen vadászgépek kísérik majd az orosz elnöki gépet – tudósít az RTL Klub Fókusz című műsorában. Putyin 380 millió forint értékű, golyó, harcigáz és vállról indítható rakétáknak is ellenálló, közel hattonnás autója valószínűleg már ma megérkezett Budapestre. 

Több százmillió forintba kerül Putyin látogatása

Csütörtökön nem ajánlott a fővárosban autóval közlekedni. Arcfelismerő kamerákat szereltek a Parlament környékére, kitiltották az autókat, és éjféltől a Szabadság térrel együtt lezárják az egészet. Csak a lakók és az ott dolgozók mehetnek majd be fényképes igazolvány bemutatása után. Putyin hivatalosan három útvonalon mehet a Parlamentbe a repülőtérről, ennél azonban sokkal többel készültek.

Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin 17 évvel ezelőtt váltotta le Borisz Jelcint, azóta ő Oroszország első embere, bár négy éven keresztül hivatalosan más volt az elnök. A diktátornak, illetve példaképként is tekintett Putyin szereti magát extrém helyzetekben fotóztatni. Láthattuk félmeztelenül lovagolni, horgászni, versenyautót vezetni, dzsúdózni, bemerészkedett leopárdok mellé és énekelt is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top