Aktuális

Veronai buszbaleset: hazaérkezett a szomorú konvoj

Megérkezett Magyarországra a veronai buszbaleset áldozatait szállító konvoj.

Három halottszállító, két kísérőautó és a csomagokat, személyes holmikat szállító mikrobusz is átlépte Tornyiszentmiklósnál a magyar határt, hazaszállítva a veronai buszbalesetben elhunyt 16 áldozat földi maradványait.

Veronai buszbaleset: hazaérkezett a szomorú konvoj

A többi járműhöz képest lassabban haladó menet nem sokkal fél egy után érkezett meg a szlovén-magyar határátkelési ponthoz. Innen a konvoj megállás nélkül haladt tovább az M70-es autóúton az M7-es autópálya, illetve Budapest irányába.

 A január 20-án Verona közelében történt tragédia halálos áldozatainak holttestét pénteken öt veronai kórházból gyűjtötték össze és helyezték át a halottszállító járművekre. Külügyi forrásból az MTI úgy értesült, hogy a konvoj végül szombat hajnalban öt órakor indult el Magyarországra, Olaszországban rendőri felvezetést is biztosítottak a magyar járművek számára. A konvoj várhatóan 15 óra után érkezik meg Budapestre, a Honvédkórházhoz.

Január 20-án éjjel az olaszországi Verona közelében balesetet szenvedett egy magyar fiatalokat szállító busz, tizenhatan meghaltak, huszonhatan megsérültek. A buszon többségében a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top