Aktuális

Kiküldte a boltból, mert muszlimnak hitte a rákos nőt az őr

Egy francia üzletből a biztonsági őrök kiküldték egyik, kemoterápián átesett vásárlójukat, miután a fejkendőjét muzulmán vallási jelképnek hitték.

Franciaország: a Galeries Lafayette áruház jelenleg is a porban kúszva esedezik egyik vásárlója bocsánatáért. A dolog előzménye, hogy hétfő este a biztonságiak arra kérték az egyik vásárlót: fejkendő nélkül menjen be a boltba, ő viszont erre nem volt hajlandó. Később kiderült, hogy a nő nemrégiben történt kemoterápia okán kényszerült a fejkendő viselésére. Ezt az őrökkel is közölte, ám ők

Kiküldte a boltból, mert muszlimnak hitte a rákos nőt az őr

ezek után sem engedték vásárolni.

Miután híre ment a dolognak, a bolt vezetői töredelmes bocsánatkérésre kényszerültek, és azt is megígérték, hogy újra fogalmazzák a biztonsági előírásaikat. Egy 2010-es francia törvény szerint közterületen tilos eltakarni az arcot, sőt a biztonsági őrök az üzletekben is figyelmeztethetnek a tilalom megszegése esetén, a szóban forgó esetben azonban nem erről volt szó, így az őrök viselkedése túlkapásnak minősül.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top