Aktuális

Még a tolvajok is meglepődtek, mi volt a széfben

Két abonyi férfi ellopott egy széfet, de ekkora fogásra nem számítottak.

Tavaly márciusban két abonyi férfi vendégeskedett fiatal ismerősüknél. Felfigyeltek rá, hogy az egyik festmény mögött egy széf van, amit anélkül kiemeltek a falból, hogy a házigazda észrevette volna.

A széfet egyikük házába vitték, ahol kalapáccsal szétverték. A széfben ékszerek és készpénz mellett 50 aranytömböt találtak, összesen több mint 70 millió forint értékben.

A tolvajok a széfet egy patakba dobták, a készpénzt elosztották egymás között. Az aranytömbök egy részét ismerősükre bízták, aki azokat zálogházakban értékesítette az ékszerek egy részével együtt, néhány aranytömböt pedig elástak.

A bűnözők a lopott pénzből költekezni kezdtek: márkás órákat, műszaki cikkeket, gépkocsikat vásároltak. Annak érdekében, hogy mindez ne keltsen feltűnést, a gépkocsikat más nevére vették meg.

A nyomozás során az aranytömbök egy része előkerült. A lopott dolgok eladásából nyert pénzen vásárolt gépkocsikat a rendőrök lefoglalták. A Ceglédi Járási Ügyészség különösen nagy értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével és más bűncselekményekkel vádolja a férfiakat, akikkel szemben börtönbüntetésre és vagyonelkobzásra tett indítványt az ügyészség.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top