Aktuális

Valentin-nap: egekben a virágárak

A Valentin-nap, úgy tűnik, egyet jelent a virágárak egekbe emelkedésével. Lehet, idén virág helyett marad valamilyen csokoládé? Annak az árát remélhetően nem emelik meg az elkövetkező napokban.

Az elmúlt évek tapasztalata azt mutatja, Valentin-naphoz közeledve emelkedik a hazai áruházláncok, virágboltok forgalma. A szerelmesek napjára egyre többen vásárolnak édességet, virágot, plüssfigurákat, színes lufikat, cukrászati termékeket, alkoholos italokat. Ha az édességek ára nem is változik különösebben, a vörös rózsáért jóval magasabb árat kérnek az árusok Valentin-napon.

A szív formájú, feliratos desszertek, termékek leginkább a fiatalok körében kedveltek, az idősebb korosztály a hagyományos édességeket részesíti előnyben. A plüssajándékokra, desszertre jellemzően 1000-2000 forintot költünk, de akadnak természetesen eltérések is mindkét irányban.

A virágárusok örülnek talán a leginkább a Valentin-nap elterjedésének, hiszen ők február 14-én többnyire rekordbevételt számolhatnak. A virágárak követik az ünnepi keresletet, már Valentin-nap előtt az egekbe szállnak. Az egyik legnépszerűbb virág ilyenkor a vörös rózsa, amely általában 500 forint körül kapható, Valentin-napon jócskán drágul, 800-900 forintot is elkérhetnek száláért, de akad, ahol ennél is többet.

A színes tavaszi csokrok mellett Valentin-napon népszerűek az olyan cserepes virágok, mint a krókusz vagy a jácint. Kedvelt a piros vagy rózsaszínű tulipán és a frézia is – írja a Pénzcentrum.

Valentin-napon drágulnak a virágok
Valentin-napon drágulnak a virágok

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top