Aktuális

Veronai buszbaleset: nincs több éjjeli buszozás

A veronai buszbalesetet követően az oktatásért felelős államtitkár azt nyilatkozta, hogy a diákok ezentúl éjszaka nem utazhatnak, este 10 órától reggel hatig meg kell állniuk. Mostantól szigorúan megtiltják a diákok éjjeli buszoztatását.

A tragikus veronai buszbaleset számos kérdést és változtatást vetett föl. Több más mellett azt, miért vezetnek a sofőrök egész éjszaka, még ha felváltva is teszik ezt. Mostantól, úgy tűnik, mindezen szigorítani fognak.

A 24.hu oldalhoz eljuttatott levélben foglaltak szerint az iskoláknak ezentúl írásos tájékoztatást kell kérniük a szervezést és/vagy szállítást végző cégtől arra vonatkozóan, hogy az iskolai kiránduláshoz szükséges valamennyi személyi és tárgyi feltételnek eleget tudnak tenni. Az utazáshoz rendelkezésre bocsátott autóbusz megfelelő műszaki állapotú, rendelkezik érvényes okmányokkal. Mindezt a diákok és kísérőik biztonságos utazása érdekben kötelesek a szolgáltató cégek teljesíteni.

A levél arról is rendelkezik, hogy ezentúl a szerződést az iskolák úgy kössék meg, hogy ha nem érkeznek meg a célállomásra vagy vissza legkésőbb este 11 óráig, meg kell állniuk és a sofőrök pihenése érdekében szálláshelyen kell az éjszakát tölteni. Az éjjel 11 óra és hajnali 4 óra közötti idősávban a sofőröknek mindenképpen egy szálláshelyen pihenőt kell tartaniuk, ugyanott, ahol a diákokat is elszállásolják erre az időre.

A levél alapján nem tesznek különbséget külföldi és belföldi utak között, az éjjeli vezetési tilalom minden iskolai programra, kirándulásra érvényes, hogy a jövőben ne fordulhasson elő a veronai buszbalesethez hasonló tragédia.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top