Aktuális

Több mint negyedmillió aláírást gyűjtött össze a Momentum

Több negyedmillió aláírást gyűjtött össze a Momentum Mozgalom a budapesti olimpia megrendezése ellen. Ez a mennyiségű szignó bőven elegendő, hogy kiírják az erről szóló népszavazást.

Tapsviharral fogadták a sajtótájékoztató helyszínén Momentum Mozgalom vezetőjének bejelentését, amely szerint 266 151 aláírást gyűjtöttek össze a budapesti olimpiai pályázat visszavonását célzó népszavazási kezdeményezés során. 138 ezer támogató aláírás már elegendő lenne a népszavazás kiírásához, ennek közel a dupláját gyűjtötték össze.

A tapasztalatok szerint az aláírásgyűjtést követően a szignók 15-20 százaléka többnyire érvénytelen, ezért gyűjtött a Momentum Mozgalom jóval többet. 

Tarlós István főpolgármester péntek délelőtt úgy nyilatkozott, ha kiírják a budapesti olimpia megrendezésére vonatkozó népszavazást, akkor megfontolja a pályázat visszavonását – írja a Magyar Nemzet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top