Aktuális

Lövésekkel fékezték meg a teherautós ámokfutót

Egy mentálisan zavart férfi elkötött egy gázpalackokkal zsúfolt kisteherautót, majd eszement száguldozásba kezdett a forgalommal szemben. Csak lövésekkel sikerült megállítani.

Elkötött egy gázpalackokkal megrakott kisteherautót egy 32 éves svéd állampolgárságú férfi Barcelonában, majd a szembejövő autósok között kezdett féktelen száguldásba. Menekülés közben több gázpalack is leesett a platóról, ezek megsebesítettek egy járókelőt, és több autóban anyagi kárt okoztak. A csendőrök kilométereken át üldözték az ámokfutót, akit csak figyelmeztető lövésekkel tudtak megállítani.

A csendőrök a járműre céloztak, így a férfi nem sérült meg. Elfogása után mentálisan zavart állapota miatt kórházba vitték, ahol kiderült, hogy pszichiátriai kezelés alatt áll. A férfit a hatóságok még nem tudták kihallgatni, ugyanis nem beszél sem spanyolul, sem katalánul, sem angolul.

Juan Ignacio Zoido, spanyol belügyminiszter az esettel kapcsolatban Twitter-oldalán hangsúlyozta: nem terrorakció történt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top