Aktuális

Kiskunhalason fogták el a Németországban kislánnyal erőszakoskodó menekültet

Kiskunhalason fogták el, és vették őrizetbe a rendőrök azt a menekült férfit, aki még tavaly novemberben Németországban megerőszakolt egy 13 éves kislányt.

A német rendőrség 2017 januárjában kereste meg a magyar hatóságot azzal, segítsen beazonosítani egy iraki állampolgárt és tartózkodási helyét. A menekült férfi, azt követően, hogy Hamburgban november 13-án megerőszakolta a kislányt, eltűnt, ezért európai és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene.

A nemzetközi és a hazai adategyeztetéseket követően a Nemzeti Nyomozó Iroda megállapította, a férfi Németországban álnevet használt, de a róla készült fényképek és ujjnyomatlapok megegyeztek a Magyarországon 2016. november 18-án nyilvántartásba vett 29 éves C. Ali D-vel.

A menekült férfi a bűncselekmény elkövetése után november 17-én vonattal érkezett Magyarországra, elmondása szerint azért, mert Németországban nem bírálták el megfelelő gyorsasággal az ügyét. Mivel személyazonossága és egyéb körülményei tisztázatlanok voltak, a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal a férfi menekültügyi őrizetét rendelte el.

A férfit a Kiskunhalasi Menekültügyi Őrzött Befogadó Központban helyezték el, a hivatal értesítette a rendőrséget tartózkodási helyéről. Az iraki férfit a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság járőrei február 17-én elfogták, majd őrizetbe vették. A Fővárosi Főügyészség indítványára a Fővárosi Törvényszék hétfőn elrendelte az iraki férfi egyszerűsített átadását Németországnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top