Aktuális

Felháborító! Büntetlenül parkolhatott a villamossínen a bunkó autós

Még február egyik kora estéjén történt az a felháborító eset, amikor a 19-es villamos és utasai, na meg a közlekedés többi résztvevője egy szabálytalanul villamossínen parkoló autós miatt kényszerült negyedórát várakozni. A bunkó sofőr büntetlenül megúszta.

Még februárban a villamossínekre parkolva több száz ember közlekedését akadályozta majdnem negyed órán át a bunkó autós. Az Index egyik felháborodott olvasója hivatalos levélben fordult a közterület-felügyelőkhöz, ugyanis a sofőrt simán, büntetés nélkül elengedték.

Az igencsak megdöbbentő válasz lényege, némiképp lesarkítva: nyugodtan parkolj a villamossínre, megállhat miattad a forgalom, csak menj vissza az autódhoz, mire a lopóautó a helyszínre érkezik, így még büntetést sem kell fizetned a szabálytalan parkolásért.

A közterületesek a levélre azt válaszolták, a szabálytalan autóért küldött szállítójármű 15 perc alatt ért a helyszínre, ahol addigra a megszokott rendben haladt a forgalom. A közterület-felügyelő ugyan látta, hogy a közelben a BKK munkatársa egy kocsit állít félre, vezetőjéről pedig kiderült, ő tartotta fel a forgalmat, ezért figyelmeztetésben részesítették, de tettenérés hiányában megbüntetni nem tudták.

Gyomorforgató az egész, mert ha 5 percen belül nem váltasz parkolójegyet vagy lejár a jegyed, azonnal rákerül a Mikulás-csomag az autóra, de ha a 19-es villamost a csúcsforgalom kellős közepén feltartod negyedórára, az nem gond…

Nem büntetik meg a szabálytanul parkoló, bunkó autóst 

A Frankel Leó utcában tartotta fel a villamos forgalmát

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top