Aktuális

4 és fél év letöltendőbe került, hogy megütötte a buszsofőrt

Elítélte a bíróság a férfit, aki újév napján megverte a 238-as busz sofőrjét, de nem ez volt az első erőszakos bűncselekménye.

Részegen szállt fel újév napján a 238-as buszra egy férfi. Jegye nem volt, és venni sem akart. A sofőr viszont közölte, addig nem indul el, amíg ez a helyzet nem változik. Erre még a bliccelő utasnak állt feljebb, szóváltás alakult ki, majd az ittas férfi többször megütötte a buszvezetőt. Aztán leszállt, és elment.

A rendőrök február 17-én fogták el a garázdát, az ügyészség pedig gyorsított eljárásban állította bíróság elé. Egy év letöltendőt kapott, de mivel a bűncselekményt felfüggesztett szabadságvesztések hatálya alatt követte el, elrendelték a korábban vele szemben szintén erőszakos bűncselekmények miatt kiszabott 1 év 6 hónap, illetve 2 év börtönbüntetés végrehajtását is. A buszsofőrre támadó férfira így összesen 4 év 6 hónap börtön vár, ha a mostani ítélt lesz jogerős – írja a Híradó.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top