Aktuális

Elaltathatják a 10 éves kutyát, mert a gyanú szerint egy kicsit farkas

Hiába állítják a kutya gazdái, hogy kedvencük németjuhász-keverék, az állatvédők ragaszkodtak a DNS-vizsgálathoz. Az eredménytől függ az idős kutya további sorsa is.

A 10 éves keverék kutya, Capone azután került komoly bajba, hogy néhány hete hirtelen felindulásból úgy döntött, megszökik otthonról. Abbatóék, Capone gazdái értetlenül álltak az események előtt, annál is inkább, mert mint elmondták, idős kutyájuk még sosem csinált ilyesmit. Csakhogy hiába akarták minél hamarabb hazavinni Capone-t, az amerikai Aurora Animal Control munkatársai megakadályozták ezt, méghozzá arra hivatkozva, hogy a kutya minden bizonnyal farkaskeverék.

Ez pedig azért probléma, mert a farkasok – más egyéb vadállattal együtt – egzotikus állatoknak számítanak, aminek otthoni tartását tiltják a coloradói törvények. Hogy dönthessenek Capone további sorsáról, a coloradói állatvédők március elsején DNS-vizsgálatot végeztek a kutyán: ha bebizonyosodik, hogy valóban kutya-farkas keverék, úgy a törvények értelmében Caponét egy farkasokkal foglalkozó menhelyre szállítják, vagy ha nem találnak helyet neki, elaltatják.

Elaltathatják a 10 éves kutyát, mert a gyanú szerint egy kicsit farkas

“Teljesen biztos vagyok benne, hogy Caponéban egy csepp farkasvér sincs” – nyilatkozta a Fox31 hírcsatornának Tracy Abbato, a kutyus gazdája. Hozzátette, mikor hét éve örökbe fogadták, a menhelyen azt mondták nekik, Capone németjuhászkutya-keverék.

“Senkinek nem kívánom azt, amin most keresztül kell mennünk” – tette hozzá a háromgyerekes családanya, aki elárulta, családtagként szeretik kutyájukat, épp ezért mindent megtesznek azért, hogy visszakapják az idős állatot. Legutóbb szerdán jártak a helyi bíróságon, hogy visszakaphassák Caponét legalább addig, míg a DNS-vizsgálat eredménye meg nem érkezik.

Olvass még többet kutyákról az NLCafé oldalán: 

  • Cuki fotók: 20 kutya, akik úgy alszanak, ahogy senki más
  • 10 apuka, aki megmondta, hogy ebbe a házba márpedig nem hozol kutyát
  • Sírva fakadt örömében a kutya, mikor visszakapta 5 éve elveszettnek hitt játékát

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top