Aktuális

Kutyaeledelként árulták a megsemmisítésre szánt nyúlhúst

Döbbenetes látvány fogadta a Nébih ellenőreit egy budapesti állati eredetű melléktermékgyűjtő vállalkozás telephelyén. A nyúlhúst, a megsemmisítés helyett kuyatartóknak takarmányként árusították.

A budapesti állati eredetű melléktermékgyűjtő vállalkozásnál március elején vizsgálódott a Nébih. A telephelyen látottak nyilvánvalóan őket is meghökkentették. Kiderült ugyanis, hogy a cég az elvéreztetett nyultetemeket nem szállíttatta el, ahogyan azt az előírások szerint tennie kellett volna, hanem a húst feldarabolták, becsomagolták, és kutyatartóknak adták el takarmányként.

A vállalkozó az elismerte, hogy a nyúlhúst a megsemmisítés helyett eladta, de állítja, hogy mindenkor felhívta a vásárlók figyelmét, az emberi fogyasztásra alkalmatlan. A cég nem tudta igazolni vásárlói nevét, ezért a Nébih ez úton is kéri, ha vásároltatok a Kuti Pet-Food Kft-től nyúlhúst, semmilyen formában se használjátok fel.

A Nébih munkatársait az talán már meg sem lepte, hogy a cég telephelyén brutális higiéniai körülmények uralkodtak. Vér, mocsok fogadta őket mindenfelé, és még a dolgozók munkaruháját sem tisztították.

A Nébih több mint 2 ezer kilogramm nyúlhúst szállíttatott el megsemmisítésre. A cég komoly bírságra számíthat.

Kutyásoknak adták el a megsemmisítésre szánt nyúlhúst
Kutyásoknak adták el a megsemmisítésre szánt nyúlhúst

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top