Aktuális

Dzsúdós mentett ki Bajánál egy fuldoklót a 9 fokos Dunából

Csikós László bajai dzsúdós ugrott a hideg Dunába, hogy kimentsen egy fuldokló férfit.

Kedden délután vették észre a bajai kikötőben, hogy egy ember sodródik a Dunában. A hajósok mentőkereket próbáltak odadobni, de túl messze volt tőlük a fuldokló. Szerencsére azonban épp a parton volt Csikós László, a tavalyi csapatbajnoki bronzérmes dzsúdócsapat tagja, és azonnal segíteni indult.

Előbb ő is mentőkereket próbált dobni a sodródó férfi után, majd levetkőzött kisgatyára és beugrott a kilenc fokos Dunába. A Judoinfo-nak nyilatkozó sportoló elmondta, hogy először nagyon megijedt, mert mire odaért, a fuldokló eltűnt a vízben. Nem sokkal később azonban újra felbukkant, bár látszott rajta, hogy sérült: felpuffadt az arca és a bal szeme is megsérült.

Viszont Csikós László elérte, odanyújtott neki egy mentőkarikát és folyamatosan beszélt a férfihez, amíg a partra nem értek. Ott már a mentők és a tűzoltók folytatták a sérült ellátását. A dzsúdós elmondta, hogy máskor is így tenne, jó az erőnléte, és ismeri a Dunát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top