Aktuális

Vége a csodaszép tavasznak, hidegfront közelít

Sajnos úgy tűnik, eddig tartott a csodaszép tavasz. Hamarosan komoly fordulatot vesz az időjárás.

Miközben az elmúlt napokban sorra dőltek a melegrekordok, sajnos úgy tűnik, a csodaszép tavasznak hamarosan búcsút kell intenünk, az időjárás kifejezetten ősziesre változik.

A meteorológiai előrejelzések hétfőre még felhőtlen égboltot és napsütést ígérnek, az igazi tavaszi idő kedden délelőtt is megmarad. Délutánra ugyanakkor az ország északi felén már gyülekeznek a gomolyfelhők, amelyekből késő estig helyenként zápor, északnyugaton egy-egy zivatar is kialakulhat. A szél is megerősödik, a legalacsonyabb éjszakai hőmérsékletek általában 3-10 fok között alakulnak, de az északi völgyekben gyenge fagy is előfordulhat. Hétfőn a legmelegebb órákban akár 21-25 fokot is mérhetünk.

Kedd estétől a hét további részében sajnos többnyire felhős égboltra kell számítani, az esernyőket is érdemes magatoknál tartani, mert egyre valószínűbb az eső és zápor, később pedig a zivatarok kialakulásának a lehetősége. Az ország felében jelentős mennyiségű csapadék hullhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérsékletek 2-7 fok közé csökkenhetnek szerdától péntekig, pénteken hajnalban a talaj menti fagyokat sem zárja ki a met.hu. előrejelzése. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden még kezdetben 15-21 fok között alakul, aztán napról napra egyre jobban visszaesik a hőmérséklet, pénteken már legföljebb a 15 fokot érheti el.

Vége a csodaszép tavasznak
Vége a csodaszép tavasznak

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top