Aktuális

Robbanás volt a szentpétervári metróban, halottak – frissítve

Robbanás történt a szentpétervári metró egyik kocsijában. Áldozatok is vannak, a pontos körülmények egyelőre nem ismertek.

Ismeretlen eredetű robbanás volt a szentpétervári metróban. A szerelvény a Szadovaja megállónál járt, amikor robbanás történt – egyelőre nem tudni, hogy bomba robbant-e, vagy más okozta a szerencsétlenséget –, más információk szerint a Tehnologicseszkij Insztyitut megállóhelyen történt a robbanás.

Robbanás volt a szentpétervári metróban, halottak - frissítve

Minden metróállomást lezártak, megkezdődtek a mentési munkálatok. A TASZSZ orosz hírügynökség áldozatokról is tud. A Lentacs nevű twitterező öt halottról és legalább ötven sérültről ír mikroblogján.

Frissítve:

A TASZSZ orosz hírügynökség jelentése szerint tíz halottja van a robbanásnak, a Ria Novosztyi hírügynökség viszont már húsz halottról, köztük több gyerekről tud. Az incidens okát hivatalosan nem közölték. A Rosszija 24 hírtelevízió jelentése szerint a hatóságok a nap folyamán több alkalommal is kutattak gyanús tárgyak után, és az egyik megállót ki is ürítették.

Orosz források szerint mintegy 200-300 gramm TNT-nek megfelelő robbanóanyag robbant. A szentpétervári hatóságok hétfőn többször is átkutatták a metrót robbanóanyag után kutatva. 

A televízió szemtanúkra hivatkozó jelentése szerint a Szennaja Ploscsagy metrómegállóhoz több tűzoltóautó érkezett.

Frissítés – 16:45: 

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) információ szerint nincs magyar sérültje a szentpétervári metróban történt robbanásnak, amiben a legfrissebb orosz értesülés szerint 9-en vesztették életüket, míg korábban 10 halálos áldozatról lehetett tudni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top