Aktuális

Anya és kisgyereke is meghalt a tornádóban

Tornádó pusztított vasárnap az egyesült államokbeli Louisianában, a viharos szél felkapott egy lakókocsit, egy anya és hároméves gyermeke meghalt, több lakóház és üzlet megrongálódott.

John Bel Edwards, az állam kormányzója magas fokú riadókészültséget rendelt el, és felszólította a lakosokat, hogy ne közlekedjenek az utakon. Felhívta a figyelmüket arra is, hogy tartsák feltöltve mobiltelefonjukat, és a készülék legyen elérhető közelségben, hogy értesüljenek a rendkívül szélsőséges időjárási körülményekről

A meteorológiai intézet jelentése szerint a tornádó óránkénti 180 kilométeres sebességgel száguldott a Baton Rouge-tól 80 kilométerre nyugatra fekvő Breaux Bridge településen, mintegy másfél kilométeres szakaszon.

Az orkán felborított egy lakókocsit, amelyben egy 38 éves nő és hároméves gyereke tartózkodott, mindketten meghaltak. Az apa a történtek alatt bevásárolni volt. Mikor visszatért, a szétroncsolódott lakókocsi látványa fogadta.

Louisiana egy másik részében, Alexandria városban a tomboló szél lekapta egy benzinkút tetejét, valamint elektromos távvezetékeket rongált meg. Több ezren maradtak áram nélkül. Egy vállalatnál az alkalmazottak egy hűtőházban kerestek menedéket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top