nlc.hu
Aktuális
Hazarendelik Szemerkényi Réka nagykövetet Washingtonból

Hazarendelik Szemerkényi Réka nagykövetet Washingtonból

Még az idén nyáron hazarendelik Washingtonból Szederkényi Réka nagykövetet. Egyes források már utódjának személyét is tudni vélik.

Minden bizonnyal még a nyáron hazarendelik Szemerkényi Rékát, Magyarország washingtoni nagykövetét. Az ATV információi szerint már utódját is kijelölték. A posztra a legesélyesebb jelölt Szabó László külügyminiszter-helyettes, aki a magyar diplomácia számára kulcsfontosságú állomáshelyen Magyarországot képviselheti a jövőben. Szabó László kinevezéséről hivatalos döntés ugyanakkor még nem született.

Szemerkényi Réka nagykövet alkalmasságát a 2015 februárjában történt kinevezésekor senki sem kérdőjelezte meg. A Washingtonban szolgálatot teljesítő nagykövet asszony mind Obama elnökkel, mind pedig Donald Trumppal jó kapcsolatokat ápolt. Hogy miért mentik fel tisztsége alól Szemerkényi Rékát, nem tudni, ahogyan egyelőre arról sem szólnak a hírek, visszahívását követően milyen új feladatot kaphat.

Hazarendelik Szemerkényi Réka nagykövetet
Hazarendelik Szemerkényi Réka nagykövetet

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top