Aktuális

Emberek takarítják a gólyák fészkeit Nagykanizsán

Lelkes madárbarátoktól kaptak egy kis segítséget a miklósfai gólyák fészkeik renoválásához. A falu gólyafészkeit megerősítették, kitakarították, és új fészkelőhelyeket alakítottak ki számukra.

Miklósfa kis, kétezer lakosú település Nyugat-Magyarország szélén, egy ideje már Nagykanizsához tartozik. Villanyoszlopain több gólyafészek is található, amit az utóbbi években elhanyagoltak a gólyák. Két lelkes madárfotós kezdeményezésére – és az áramszolgáltató segítségével – megerősítették, és kitakarították ezeket a fészkeket.

Maros Sándor és Szabó Zsolt fotósok a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület zalai szakosztályával közösen fogtak hozzá a gólyafészkek renováláshoz. Volt olyan fészek, ami annyira megtelt földdel, hogy a madarak már nem szívesen költöttek benne. Akadt olyan is, amit megpróbált rendbe hozni gólya tulajdonosa, de az instabil alapok miatt inkább más helyet keresett magának – írja a zaol.hu.

A madárbarátok reménykednek, hogy gólyák tetszését elnyerik majd a fészkek, amiket talán egy kicsit későn csinosítottak ki, hisz a gólyák többsége már megérkezett, és javában építi a fészkét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top