Aktuális

Rettenetes robbanás egy egyiptomi templomban

Többtucatnyian meghaltak és félszázan megsebesültek, miután pokolgép robbant egy egyiptomi templomban a virágvasárnapi mise alatt.

Hatalmas robbanás rázta meg a Kairótól északra fekvő Tanta város Szent György-templomát. A terroristák a virágvasárnapi mise idején követtek el merénylet, amiben eddig legalább 28-an haltak meg és 50-nél is többen megsérültek.

Ez volt a legutóbbi az egyiptomi keresztény közösség elleni támadások sorában, néhány héttel Ferenc pápa tervezett egyiptomi látogatása előtt történt. A támadás elkövetését egyelőre senki sem vállalta magára.

Decemberben az Iszlám Állam nevű terrorszervezet helyi szervezete robbantott a kairói kopt katedrálisban, aminek következtében mintegy 30-an haltak meg.
    
Az egyiptomi koptok, akik a Közel-Kelet legnépesebb és egyik legősibb keresztény közösségét képviselik, évek óta a radikális iszlamisták megtorlásainak célpontjai.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top