Aktuális

Sokként érte a dolgozókat a móri gyár bezárása

24 év után végleg bezárják a móri gyárat. Az amerikai cég nyolcszáz munkavállalója kerül hamarosan utcára. A dolgozóknak fogalmuk sem volt a cég terveiről, sokkolta őket a bejelentés.

Autók üléshuzatait készítették az amerikai tulajdonú móri gyárban. A Lear Corporation Hungary Kft. 24 évvel ezelőtt nyitotta meg üzemét Magyarországon, a napokban tett bejelentés szerint az üzem bezárást követően 800 munkaválló munkája szűnik meg. 

Az amerikai vállalat móri gyártóegységében december 31-ig fokozatosan építi le a dolgozói létszámot, a termelést pedig alacsonyabb költségű országokban létesített telephelyekre helyezik át. A munkavállalókat sokként érte a hír, hiszen korábban semmilyen jel sem utalt a gyár bezárására. A Nemzetgazdasági Minisztérium máris jelezte, az elbocsátásra kerülő varrodai dolgozóknak segítenek az elhelyezkedésben, szükség esetén pedig az átképzésben is.

A nyilvános cégadatok szerint a Lear Corporation Hungary Kft. nettó árbevétele 2014 végén 744,3 millió euró, az adózott eredménye pedig 16,1 millió euró. A cégcsoport 2015 végén 3311 főt foglalkoztatott Magyarországon. Gödöllőn és Gyöngyösön személyautókba épített elektromos kábelkötegeket gyártanak, Móron pedig prémium kategóriás autók üléshuzatait készítették. A Lear Corporation cégcsoport világszerte 37 országban 243 telephelyen 150 ezer munkavállalót foglalkoztat.

800 dolgozóját bocsátja el az amerikai gyár Móron

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top