Aktuális

Ezért halhatott meg a rendőrautóban az őrjöngő férfi

A tomboló férfit lefújták a rendőrök, aki rosszul lett, majd meghalt. Az addiktológus szerint bizonyos kábítószerfajták és a hirtelen bekövetkező stressz könnyen okozhat szívleállást.

Drog miatt halhatott meg a rendőrautóban a tomboló férfi – írja a Bors. Mint arról az NLCafé is beszámolt, az illető a fővárosi Rákóczi út egyik bérházának folyosóján őrjöngött, cserepeket dobált, ablakokat tört be. A kiérkező rendőrökre is rá akart támadni, vascsővel és fűrésszel indult feléjük.

A rendőrök lefújták gázspray-vel, majd megbilincselték. A férfi a rendőrautóban rosszul lett, elvesztette az eszméletét, majd elhunyt. Sem a rendőröknek, sem az általuk kihívott mentőknek nem sikerült őt újraéleszteniük. A rendőrség vizsgálja, hogy a férfi nem állt-e valamilyen drog hatása alatt.

A bulvárlap által megkérdezett addiktológus, dr. Funk Sándor állítása szerint bizonyos kábítószerfajták és a hirtelen bekövetkező stresszhelyzet közös hatása akár végzetes is lehet. Sőt az is előfordulhat, hogy az adott személyek olyan előrehaladott szívbetegségben szenvednek, amelyet még nem észleltek magukon.

Helyszínelő rendőrök a Rákóczi úti épületnél - MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Helyszínelő rendőrök a Rákóczi úti épületnél – MTI Fotó: Mihádák Zoltán

A Bors megjegyzi, az elmúlt években többször is előfordult, hogy rendőri intézkedés alá vont illetők hirtelen halált haltak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top