Aktuális

Megúszhatja Esztergom a szlovák gumiégetőt

Visszavonta beruházási szándékát az a vállalkozás, ami hulladékégető építését tervezte Párkányba, Esztergomtól néhány kilométerre, így a hulladékégető nem épül meg.

Nem épül hulladékégető Esztergommal szemben a volt párkányi papírgyár területén, mert a beruházást tervező HC Logistik társaság visszalépett szándékától. A visszalépés miatt a Szlovák Köztársaság Környezetvédelmi Minisztérium az engedélyezési eljárást megszüntette.

Mint ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, egy évente húszezer tonna autógumit és műanyagterméket feldolgozó hulladékégetőt terveznek az egykori párkányi papírgyár területére. A beruházás ellen széles körű tiltakozás bontakozott ki. A párkányi képviselő-testület nem hivatalos úton, Esztergomból értesült a beruházásról. Néhány nap múlva rendkívüli testületi ülésen egyhangúan leszavazták a hulladék-feldolgozót támogató polgármestert és elutasították az üzem telepítését.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top