Aktuális

Hajnali hír: Rendkívüli ülést tartanak a Buckingham-palotában, II. Erzsébet otthonában

Sürgős ülésre hívták össze Londonba II. Erzsébet személyzetét Nagy-Britannia minden sarkából a mai napra. A francia lapok már tudni vélik, hogy meghalt Fülöp herceg, a királynő férje. A palota cáfol, de az biztos, hogy nem szokványos eset miatt üléseznek.

A királyi ház kamarása, II. Erzsébet személyi titkára és jobbkeze, Sir Christopher Geidt hívta össze ma reggel 10 órára (nekünk 11:00-ra) azt az ülést, melynek témáját egyelőre szigorú titokban tartják. Spekulációk szerint II. Erzsébettel vagy férjéve kapcsolatos bejelentésre készülnek.

Nézzük mit tudunk eddig!

  • Bár évente egyszer összehívnak ilyen üléseket  (például a következő évi költségvetés miatt), ez azért nevezhető rendhagyónak, mert az értesítést hajnal háromkor adták ki.
  • Hamarosan elkezdődik a Buckingham-palota 10 évig tartó felújítása. Erre az időre pedig az ott élő személyzet, és természetesen a királyi család tagjainak életét is meg kell szervezni. Ám erre sem hajnalban hívnak össze értekezletet.
  • A tény, hogy a királyi rezidenciák személyzetét a birodalom távolabbi részeiből is Londonba rendelték, arra enged következtetni, hogy a bejelentés mindannyiukra hatással lesz.
  • A spekulációk miatt a BBC-hez eljuttatott közlemény szerint nem haláleset miatt rendelték el a tanácskozást.
  • Ennek ellenére a francia lapok már tényként kezelik, hogy Fülöp herceg meghalt.

Bár rendszeresen beszélnek arról, hogy a 91 éves II. Erzsébet esetleg lemond a trónról, a szakértők mégsem tartják valószínűnek, hogy ezt megtenné – főleg nem most, amikor az országa egy választás előtt áll – , ugyanis megfogadta, hogy élete végéig szolgálja a hazáját.

FRISS: Bejelentették, hogy a 96 éves Fülöp herceg, II. Erzsébet férje visszavonul.

Rendkívüli ülést tartanak a Buckingham-palotában

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top