Aktuális

Állítólag mindenki részeg volt az elsüllyedt orosz hadihajón

Az egy héttel ezelőtt a Fekete-tengeren elsüllyedt orosz hadihajó balesetéről újabb részletek derültek ki. Például az, hogy ukrán információk szerint az egész legénység be volt rúgva.

Mind a 78 tiszt részeg volt azon a Liman nevű orosz hadihajón, amely hét nappal ezelőtt összeütközött egy juhokat szállító togói hajóval a Boszporusz-szoros északi térségében – írja a Főtér.hu a moldovai Radio Chişinăura és az ukrajnai Dumszkaja hírportálra hivatkozva. A haditengerészeket a török parti őrség mentette ki a süllyedő hajóról.  A szállítóhajó orra pedig csak könnyebben megsérült, de sem a legénységnek, sem az állatoknak nem esett bajuk.

Állítólag mindenki részeg volt az elsüllyedt orosz hadihajón

A hírforrások szerint az orosz hajón még a szolgálatos tiszt is részeg volt, az ütközés pillanatában pedig csak tapasztalatlan tengerészek tartózkodtak a hadihajó fedélzetén. Egy fiatal tengerész állítólag megpróbálta jelezni a feletteseinek a 8800 élő juhot szállító teherhajó közeledését, de ők annyira ittasak voltak, hogy nem reagáltak a riasztásra.

A Dumszkaja úgy tudja, hogy a baleset helyszínén jelenleg két orosz vontatóhajó tartózkodik, az oroszok berendezéseket szerelnek le az elsüllyedt hajóról, amelyet majd a víz alatt felrobbantanak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top