Aktuális

Vérszomjas aligátorteknőst találtak Piliscsabán

Félméteres aligátorteknőst fogtak Piliscsabán, megharapta az egyik lakót. Az állat a veresegyházi medveotthon aligátorteknős-kolóniájának kilencedik tagja lesz.

Egy közterületen kóborló aligátorteknőst fogtak be Piliscsabán szombaton este, az állat a befogás előtt meg is harapta egyik megtalálóját. A veszélyes állat miatt a rendőrség hívta Both Zoltán vadállatbefogót, aki Szilágyi Istvánnal, a Fehérkereszt Állatvédő Liga elnökével együtt a helyszínre ment, és az egyik ház udvarán befogták a teknőst.

Az állatot egy lakópark területén vették észre az ott élők, és értesítették a rendőrséget. Az aligátorteknős az egyik lakó ujját megharapta, ő a szakemberek tanácsára kórházba ment, ilyen esetekben ugyanis tartani lehet a seb elfertőződésétől.

Az állat a veresegyházi medveotthon aligátorteknős-kolóniájának kilencedik tagja lesz, a medveotthonban már nyolc, korábban befogott aligátorteknős él.

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció

A szombaton megtalált teknős különösen nagy, teljes hossza mintegy 50 centiméter, a szakember becslése szerint 20-22 éves lehet. Azt nem tudják, hogyan került közterületre az állat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top