Aktuális

Vigyázat, újfajta telefonos csalás terjed!

Balassagyarmat és Salgótarján környékén új típusú telefonos csalásokról érkezett bejelentés.

Az elmúlt napokban Nógrád megye több településén lakó sértetteket hívott fel ismeretlen személy, aki telefonszolgáltató munkatársaként mutatkozott be. A csaló a sértettekkel elhitette, hogy akkor juthat nagy összegű nyereményéhez, ha egy bizonyos összeget ATM-en valamilyen kódszámra átutal. A gyanútlan áldozat így az összeggel feltölti az elkövető telefonját, de természetesen nyereményt a sértettek nem kapnak.

Az is előfordult, hogy az elkövetők hivatali dolgozónak adják ki magukat, és közlik a sértettel, hogy adótúlfizetés, illetve nyugdíjrendezés során egy összeget akarnak a számlájukra utalni. Ehhez kérik, hogy bankszámlájuk vagy bankkártyájuk adatait, PIN-kódját adják meg. Ezt követően a számláról megpróbálnak nagyobb összeget levenni, mielőtt a sértett észrevenné, hogy csalás áldozata lett. 

Ez is érdekelhet Megnézem

A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét, hogy a mobiltelefon szolgáltatók nem folytatnak a fentiekben leírt nyereményjátékot, és soha ne adják meg bankszámla, illetve bankkártyájuk azonosítóját ismeretlen személyeknek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top