Aktuális

A reggeli metróleállás betett a történelemérettséginek

Merthogy a 3-as metrónak is éppen akkor kell füstölögnie, amikor a gyerek érettségizne, ugye? A reggeli metróleállásnak köszönhetően több fővárosi gimnáziumban is kisebb káosszal kezdődött a történelemérettségi, volt, ahol a tanár robogóval sietett egy késő diákért.

Reggel 7 óra után a Nyugati téren kezdett füstölni a 3-as metró egyik szerelvénye, emiatt leállt a közlekedés a vonal északi felén, és a BKK Facebook-oldala szerint majd csak negyed 9-kor állt helyre.

Ez a pótlóbuszokkal korrigálni próbált kiesés azonban így is gondot okozott sok budapesti érettségizőnek, akik éppen a történelem írásbeli részére siettek volna. Az Eduline úgy tudja, hogy így több fővárosi középiskolában is voltak késések, egyedül az Eötvös József Gimnázium volt kivétel, ott időben elkezdték az írásbelit a középszinten érettségizők, igaz, egy emelt szinten vizsgázó diák itt is elkésett.

Volt intézmény, ahol pedig a tanár maga sietett a késők segítségére. A Deák Téri Evangélikus Gimnáziumban az egyik diákért robogóval ment el egy tanár, egy másik telefonon jelentkezett be, neki azt mondták, üljön taxiba. Egy harmadik késő diákot pedig megvárt a csoportja, így öt perccel később kezdték el a vizsgát.

A reggeli metróleállás betett a történelemérettséginek

Az érettségi rendjét szabályozó rendelet szerint az önhibáján kívül késő diák még aznap pótlóvizsgát tehet az adott tárgyból, ha az igazgató engedélyezi. Ha viszont neki felróható okból késik, akkor már csak javítóvizsgát tehet az erre kijelölt időpontban.

Az igazgató döntését megkönnyítendő érdemes a BKK-tól igazolást kérni a diákoknak fel nem róható okról.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top