Aktuális

Megúszhatja a javítót a 12 éves kislányt megerőszakoló iskolatárs

A gyáli általános iskolában történt nemi erőszak miatt álltak a bűnös fiúk a bíróság elé. Egyikük egy 12 éves kislányt zaklatott, majd a közeli erdőben megerőszakolta. A fiúk nem látják be, mit tettek.

A most 15 éves fiú barátaival azért állt a bíróság előtt, mert a vád szerint idén februárban az iskolához közeli erdőben megerőszakolta 12 éves iskolatársát, miközben osztálytársai őrködtek. A gyerek érezhetően nem fogta fel, milyen komoly a helyzete.

A gyerekek az egyik gyáli általános iskolába jártak. A fiú többször is zaklatta a kislányt, aki végül úgy döntött, tanítás után személyesen mondja el neki, hagyja őt békén. A fiú, két barátja kíséretében, megragadta a kislány kezét, és az iskola kapujából egészen az erdős részig vonszolta magával. A lány megrémült, ezért engedelmeskedett, nem mert segítségért kiabálni. Az erdőbe érve a fiú kabátokat tett a földre a fák tövében, majd durván rálökte a kislányt, és megerőszakolta.

Mivel a fiú még nincs 16 éves, ha bűnösnek bizonyul a nemi erőszak vádjában, legfeljebb 5 évet kaphat. Ám egy fiatalkorú esetében számtalan egyéb dologtól is függ, végül milyen büntetésel sújtja a bíróság. Akármilyen súlyos a bűncselekmény, gyerek esetében a bíróságnak mindig azt kell vizsgálnia, hogyan lehet őt jó útra téríteni. Minden esetben feltérképezik az életkörülményeket, meghallgatják a tanárokat, a barátokat, rokonokat, próbálják az elkövetőt minél alaposabban megismerni. A bíróságnak a legsúlyosabb bűncselekmény elkövetése esetén is lehetősége van arra, hogy ha azt érzi helyesnek, a gyereket ne küldje javítóintézetbe vagy a fiatalkorúak börtönébe – írja a Híradó.hu.

A bíróság a következő tárgyaláson hallgatja majd meg az orvos-szakértőket. Az iskolások nemi erőszak ügyében a bírósági tárgyalás tehát tovább folytatódik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top