Aktuális

Rendőrök vitték el a piliscsabai menhely kutyáit

Elszállította a rendőrség és az önkormányzat a Futrinka Egyesület kutyáit a piliscsabai telepükről. A környéken élőket zavarta a lovardát tavaly év vége óta bérlő menhely kutyáinak ugatása, ezért indított birtokvédelmi eljárást az egyik piliscsabai szomszéd.

Mosó Adrienn, a Futrinka Egyesület elnöke szerint azonban az eljárás alaptalan, a lovardával szembeni lakópark egyik lakójának állításai valótlanok – írja az InfoRádió.

Mosó Adrienn azt mondja, a szomszédok leginkább arra panaszkodtak, hogy Futrinka Egyesület kutyái hangosak, ugatnak, közegészségügyi veszélyt jelentenek, illetve közbiztonsági veszélyt okoz az, hogy sok idegen jár hozzájuk, akik egyébként az egyesült önkéntesei és adományozói.

Rendőrök vitték el a piliscsabai menhely kutyáit

Szerinte azonban nem lehetnek zavaróbbak a menhelyi kutyák, mint a szembeni lakópark négylábúi, mert a telepi állatok zárt épületben vannak, ami már eleve tompítja a hangukat, az egyesület munkatársai pedig pórázon, a közeli erdőben sétáltatják a kutyákat. Az elnök azt is hozzátette, hogy a biztonság és a csendháborítás elkerülése érdekében zajvédő falat húztak fel és kamerákat szereltettek fel.

Ennek ellenére a Futrinka Egyesület kutyáit szerda reggel elvitték a rendőrség és az önkormányzat emberei, akik Mosó Adrienn elmondása szerint erőszakkal mentek be a területre.

Emiatt az egyesület feljelentést tett, és bírósági eljárást indított az önkormányzat ellen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top