Aktuális

Ellopták a buszbaleset emlékszobrát Kőszegről

A kőszegi temetőből eltulajdonítottak egy szobrot, amelyet a deutschlandsbergi buszbaleset egyik áldozatának emlékére állítottak.

A rendőrség előtt egyelőre ismeretlen személy május 9-én 18 óra és május 10-én 13 óra között valamikor a kőszegi temetőben az egyik sírról ellopott egy nagyjából kétmillió-ötszázezer forint értékű, márványból készített szobrot.

Az alkotás egy női alakot ábrázol, amely a bal kezét a feje fölé emeli, a jobb kezében pedig virágot tart. A keresett szobor 135 centiméter magas, különös ismertető jele, hogy talapzatának bal oldalán “SIDLO” felirat található – írja a police.hu.

Elloptak egy buszbaleset áldozatának emlékére állított szobrot

A szobrot az egyik áldozat emlékére állították, aki rajta volt 18 évvel ezelőtt azon a buszon, amely egy kanyargós úton lecsúszott az úttestről, és egy szakadékba zuhant Ausztriában. A kőszegi diákokat szállító tragikus buszbalesetben 18-an vesztették életüket – írja a Blikk.

A Kőszegi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a lopás körülményeivel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a 06/94/521-090-es telefonszámot, vagy névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a “Telefontanú” ingyenesen hívható, 06/80/555-111-es zöldszámán, vagy a 107-es, illetve a 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top