Aktuális

Magyarország mégis rendezne olimpiát, csak télen

Állítólag Magyarország komolyan fontolgatja, hogy ha már a nyári olimpia nem jött össze, akkor legalább a téli sportok ötkarikás eseményét rendezzük meg itthon. A partner ebben Ausztria lenne, így az óriás műlesiklásra biztosan ott kerülne sor, nálunk a hegyeket nem igénylő jeges sportok futnának.

A Bors úgy tudja, hogy Ma­gyarország megpályázná a 2026-os téli olimpia rendezését, méghozzá a Magyar Olimpiai Bizottság nem egyedül, hanem az osztrákokkal együtt pályázna. Az elképzelés megvalósítása abból a szempontból biztosan nem lehetetlen – írja a lap –, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság Chartája az Agenda 2020-nak megfelelően már megengedi, hogy két ország közösen adjon otthont az ötkarikás eseménynek.

Ennek megfelelően Ausztria lenne a havas sportok házigazdája, Magyarország pedig a jeges számoknak (gyorskorcsolya, rövid pályás gyorskorcsolya, műkorcsolya és részben a jégkorongtorna) adna otthont.

A Bors információi szerint a téli olimpia megrendezésének ötletgazdája Kósa Lajos, aki egyben a  Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöke is, ezt a lapnak a MOB legbelsőbb köreiből is megerősítették. 

Ahogyan Ausztria olimpiai bizottságának sajtófőnöke is elismerte, hogy az osztrákok pályázni fognak a 2026-os téli olimpia megrendezésére, de azt nem erősítette meg, hogy mindezt Magyarországgal közösen tenné. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top