Aktuális

Manchesteri terrortámadás: alig ellenőriztek az Arenában

A hétfő éjjeli terrrortámadást követően sokakban felmerülhetett a kérdés, mégis hogyan vihetett robbanószerkezetet az öngyilkos merénylő a Manchester Arenába. Szemtanúk állítása szerint a koncert előtt szinte a nullával volt egyenlő a biztonsági ellenőrzés.

Egy fiatal cseh lány, Nikola Trochtová szerint nem is volt biztonsági ellenőrzés hétfőn este a Manchester Arenában megrendezett Ariana Grande-koncerten. A pokolgépes merényletet a brit rendőrség terrortámadásnak minősítette.

A cseh lány szerint a biztonsági ellenőrzés a nullával volt egyenlő. A cseh közszolgálati rádiónak mondta el, semmilyen fémdetektoros kapun nem kellett átmenni a koncertre érkezőknek. “Az egyetlen, ami érdekelte őket, van-e nálunk víz. A táskákat alig ellenőrizték, azt sem nézték meg, mi van bennük. Mindenféle motozás nélkül beengedtek” – részletezte tapasztalatait a fiatal lány.

A szemtanú azt is elmondta, a robbanás néhány perccel azután történt, hogy Ariana Grande elhagyta a színpadot. A nézőtéren hatalmas pánik tört ki, az emberek az üléseken keresztül próbáltak más kijáratok felé haladni. Senki sem tudta, mi történt.

Nikola Trochtová szerint a manchesteri aréna három nagy kapuval rendelkezik, a vészkijáratokat csak 5-10 perccel a robbantás után nyitották meg. Hangszórón közölték a rajongókkal, mindenki őrizze meg a nyugalmát, és hagyja el az épületet.

A brit rendőrség szerint a terrortámadást házi készítésű pokolgéppel követte el egy férfi, aki meghalt a merényletben. Vele együtt 22 ember veszítette életét, 59-en megsebesültek.

Alig volt biztonsági ellenőrzés a Manchester Arenában

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top