nlc.hu
Aktuális
Gigasmaragdot találtak Brazíliában

Gigasmaragdot találtak Brazíliában

Elképzelhetetlen méretű gigasmaragdra bukkantak egy brazíliai bányában. Az máris biztos, hogy minden idők egyik legnagyobb méretű drágakövét találták meg.

Egészen hihetetlen méretű smaragdra bukkantak bányászok a Brazília északkeleti részében fekvő Bahia államban. Az 1 méter 30 centiméter hosszú drágakő több mint 270 kilogrammot nyom.

Paulo Santana, a bányászatért felelős minisztérium munkatársa elmondta, a húsz nappal ezelőtt talált smaragd értékét még nem becsülte fel a szakértő.

A hatalmas drágakövet máris eladták egy régióbeli bányatulajdonosnak. A vevő ügyvédje, Marcio Jandir elmondta, ügyfele múzeumokban és könyvtárakban szeretné kiállítaná az értékes zöld követ.

Santana szerint ez a régióban talált második legnagyobb smaragd. Az első mintegy 20 kilogrammal nehezebb, értékét több mint 300 millió dollárra (82,7 milliárd forintra) becsülték megtalálásakor, 2001-ben.

Minden idők egyik legnagyobb smaragdját találták Brazíliában
Minden idők egyik legnagyobb smaragdját találták Brazíliában
(Fotó: NZ Herald)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top