Klein Dávid már 8000 méteren van

Csatlós Hanna | 2017. Május 25.
Kevesebb mint tíz óra mászás után megérkezett a csúcs előtti utolsó táborba, a négyes állomásra Klein Dávid. A hegymászó tegnap óta egyedül folytatja a csúcsmászó körét, mivel társa, Suhajda Szilárd a kettes táborban rosszul lett és visszafordult.

Megérkezett a kis híján 8000 méter magasan fekvő négyes táborba Klein Dávid, aki kevesebb mint tíz óra mászás után érte el a pihenőhelyet – tudósít az RTL Klub.

A bejelentkezése szerint Dávid jól érzi magát, a Déli-nyeregben gyűjt erőt, már amennyire persze ebben a magasságban erre képes a szervezet. Az előtte álló hosszú és embert próbáló feladatra a lenti alaptáborból Török Edina alaptábor-vezető, Suhajda Szilárd hegymászótársa, valamint a Magyar Everest Expedíció 2017 managere, Stefano Favaro támogatják őt lélekben.

Ha minden jól megy és terv szerint halad, akkor Klein Dávid még az este folyamán elindul a Mount Everest 8848 méteres csúcsára, amelyet akár péntek hajnalban el is érhet. Ha az sikerül neki, akkor a magyarok közül ő lesz az első, aki oxigénpalack használata nélkül állhat a világ tetején. 

Klein Dávid tegnap óta egyedül halad tovább fölfelé, ugyanis eddigi mászótársa és barátja, Suhajda Szilárd végül visszafordulni kényszerült. Suhajda a 6500 méteren lévő kettes táborban lett éjszaka rosszul, így úgy döntött, hogy nem hátráltatja legyengült állapotban az expedíciót, hanem inkább leereszkedik az alaptáborba. 
 
Exit mobile version