Aktuális

Klein Dávid: nem egy keserű kudarc, de azért mardosó

Nagyon szeretett volna feljutni a Mount Everest csúcsára Klein Dávid, ám ez idén kilencedik alkalommal sem jöhetett össze neki. Az alaptáborba visszaérkezvén azt mondta, ugyan nem keserű kudarcként éli ezt meg, hiszen legalább életben van, de mégis mardossa a gondolat, hogy nem érte el célját.

“Ez sosem egy ilyen keserű kudarc, de azért mardosó, mert nagyon szerettem volna feljutni” – számolt be a sikertelen csúcsmászókörből a Mount Everest alaptáborába megérkezett Klein Dávid az RTL Klubnak.

A hegymászó kimerülten, megviselten és – érthető módon – csalódottan érkezett meg a táborba, ahol Stefanóval, a menedzserével, mászótársával, a már korábban visszafordult Suhajda Szilárddal és alaptábor-vezetőjével, Török Edinával találkozott. 

Klein Dávid: nem egy keserű kudarc, de azért mardosó

Klein Dávid arról is beszélt, miként hiúsult meg a csúcstámadása. Mint mondta, nem akart alábbhagyni a szél a hegyen, egyre inkább ki kellett tolni az indulási időpontot. “Aztán volt egy pont, amikor nem volt mit tenni, ha palack nélkül el akarok indulni, akkor el kellett indulni. Hatvanas szél biztosan volt, messze erősebb lökésekkel, és egész egyszerűen felőrölt minket” – fogalmazott. 

Az alpinistának és a két, őt kísérő filmes serpának így 8100 méter környékén vissza kellett fordulnia. 

Hivatalos sportteljesítménynek csak az oxigénpalack nélküli mászást ismerik el, idén csak öt embernek sikerült így, “tisztán” feljutnia a Mount Everest csúcsára, és ebből is csak kettőnek jött ez össze a nepáli oldalon, ahol Klein Dávid is mászott. 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top