Aktuális

Klein Dávid már 8000 méteren van

Kevesebb mint tíz óra mászás után megérkezett a csúcs előtti utolsó táborba, a négyes állomásra Klein Dávid. A hegymászó tegnap óta egyedül folytatja a csúcsmászó körét, mivel társa, Suhajda Szilárd a kettes táborban rosszul lett és visszafordult.

Megérkezett a kis híján 8000 méter magasan fekvő négyes táborba Klein Dávid, aki kevesebb mint tíz óra mászás után érte el a pihenőhelyet – tudósít az RTL Klub.

Klein Dávid már 8000 méteren van

A bejelentkezése szerint Dávid jól érzi magát, a Déli-nyeregben gyűjt erőt, már amennyire persze ebben a magasságban erre képes a szervezet. Az előtte álló hosszú és embert próbáló feladatra a lenti alaptáborból Török Edina alaptábor-vezető, Suhajda Szilárd hegymászótársa, valamint a Magyar Everest Expedíció 2017 managere, Stefano Favaro támogatják őt lélekben.

Ha minden jól megy és terv szerint halad, akkor Klein Dávid még az este folyamán elindul a Mount Everest 8848 méteres csúcsára, amelyet akár péntek hajnalban el is érhet. Ha az sikerül neki, akkor a magyarok közül ő lesz az első, aki oxigénpalack használata nélkül állhat a világ tetején. 

Klein Dávid tegnap óta egyedül halad tovább fölfelé, ugyanis eddigi mászótársa és barátja, Suhajda Szilárd végül visszafordulni kényszerült. Suhajda a 6500 méteren lévő kettes táborban lett éjszaka rosszul, így úgy döntött, hogy nem hátráltatja legyengült állapotban az expedíciót, hanem inkább leereszkedik az alaptáborba. 
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top