Aktuális

Komoly fegyverarzenállal védenék a Parlamentet

Újabb fegyvereket kap az Országgyűlési Őrség a Parlament védelme érdekében. Egy rendeletmódosítás szerint viperákkal, könnygázgránátokkal és mesterlövészpuskákkal erősítenék meg a védelmet.

A Kövér László házelnök által létrehozott házőrség a rendeletmódosítás szerint ezentúl olyan fegyverekkel is rendelkezhetne, mint a dobható és kilőhető könnygázgránátok (a hozzájuk tartozó gránátvetővel együtt) vagy a mesterlövész-puskák NATO-lőszerekkel.

Komoly fegyverarzenállal védenék a Parlamentet

A 444 szúrta ki a Magyar Közlönyben a rendeletmódosítást, és ezen belül azt, hogy rendszeresíthetné a parlamenti őrség a köznyelvben csak viperaként elhíresült teleszkópos taktikai botokat, amelyekkel fájdalmas és súlyos sérüléseket lehet okozni. A Magyar Nemzet hangsúlyozza, hogy ilyen viperákat vetettek be például 2006-os őszi zavargások idején a Rebisz rohamrendőrei, bár ezt Gergényi Péter akkori budapesti rendőrfőkapitány tagadta. A Fidesz ekkor még elítélte a taktikai rendőrbot és a könnygázgránátok használatát is, 2012 óta viszont már a Terrorelhárítási Központ kommandósai és 2014 őszétől az Országgyűlési Őrség tagjai is bevethetik a korábban bírált eszközt.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top