Aktuális

Többe kerül és őszig készülhet el a vizes vb biciklishídja

A szerződés szerint elég, ha októberre befejezik azt a gyalogos- és kerékpároshidat, amelyet a július vizes világbajnokságra építenek. 20 millió forinttal többe is kerül.

A Rákos-patakon átívelő, a Dagály fürdőt annak parkolójával összekötő gyalogos- és biciklishidat a július vizes világbajnoksághoz kapcsolódva építik. Az eredeti költségterv szerint 424 millió forintba került volna. Az Index megtudta, hogy 20 millióval drágább lesz, mert a Dagályt építő Market Zrt. sokáig nem egyezett bele egy, az építéshez szükséges útlezárásba, illetve ugyanők a Duna Aréna kivitelezésével sem tudtak időben haladni. A tervezett biciklishíd útvonala is módosításra szorult.

Mindezek miatt a hivatalos szerződést is módosítani kellett. A BKK szerint a módosítás nem érinti a teljesítési határidőt, a szerződés alapján viszont arra is lehetősége van a kivitelezőnek, hogy csak októberre szállítsa le a hidat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top