Aktuális

Ez történik ma, a Roxette énekesének szülinapján

Budapesten kedden reggel 04:50-kor kel fel a Nap, és 20:32-kor nyugszik. Marie Frederiksson szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

2017. V. 30.

Ezen a napon történt:

1849-ben Ferenc József a lemondott Welden táborszernagy helyére Julius Jacob von Haynau táborszernagyot nevezi ki a Magyarországon harcoló császári és királyi haderők főparancsnokának. 1954-ben a Pajtás gőzhajó tragédiája Balatonfüreden, 23 utas életét veszti. 1958-ban Marie Frederiksson születésnapja.

Ez történik ma, a Roxette énekesének szülinapján

A nap mottója:

Az emberi szívek alján a várakozás és a reménykedés lappangott, mint a ligeti menazsériából megszökött puma a gödöllői erdőben, s akármilyen nyájas és fegyelmezett volt az emberi külvilág, soha nem lehetett tudni, miféle várakozás rejtőzik sűrűjében.

Márai Sándor

Névnap:             

Május harmincadika Janka, Zsanett, Dezső, Ditta, Dzamilla, Dzsamila, Félix, Ferdinánd, Fernandó, Hanna, Hannadóra, Jamina, Jana, Johanna, Luna, Nándor, Vaszília, Vazul és Vázsony napja.

Május harmincadikán született:

Marie Frederiksson, a Roxette énekesnője, Kocsis Zoltán karmester.

Időjárás:

Túlnyomóan napos idő várható, kevés fátyol- és gomolyfelhővel. Délután, este az északi és nyugati határvidéken néhol kialakulhat zápor, esetleg egy-egy zivatar. A déli, délnyugati szél napközben megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 16 fok között alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben és északkeleten helyenként hűvösebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 32 fok között várható.

Napi horoszkóp:

Kos jegyűek számára ezt mondja a keddi horoszkóp: “Ne légy bizonytalan, kerüld azokat az embereket, akik rosszindulatú megjegyzéseket tesznek rád, inkább figyelj a párodra”. A többiért olvass tovább itt!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top