Aktuális

300 határvadász katonát telepítenének Taszárra

A taszári laktanya is szóba került mint lehetséges helyszín a Készenléti Rendőrség (KR) XII. Határvadász Bevetési Osztályának új bázisaként; a 300 rendőrt abban a laktanyában helyeznék el, amely a balkáni háború idején amerikai csapatok bázisaként szolgált.

Pataki Sándor, a Kaposvár melletti település, Taszár polgármestere a Népszavának nyilatkozott arról, hogy a Belügyminisztérium illetékesei Taszáron jártak, és megnézték azt a 2005 óta üresen álló laktanyát, amely a balkáni háború idején amerikai csapatok bázisaként szolgált. Pataki szerint nem okozna problémát a mintegy háromszáz határvadász itteni elhelyezése.

A határvadászképzés második és harmadik ütemében kinevezett tiszthelyettesek az ünnepélyes eskütétel előtt a budapesti Hungexpón. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
A határvadászképzés második és harmadik ütemében kinevezett tiszthelyettesek az ünnepélyes eskütétel előtt a budapesti Hungexpón. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Felmerült korábban, hogy a somogyi megyeszékhelyen, Kaposváron építenének laktanyát a katonák elhelyezésére, ám a Népszava múlt héten arról értesült, hogy rendkívüli ülésén a kaposvári közgyűlés nem fogadta el az építési szabályzatnak a Cseri-parkra vonatkozó módosítását, amely kiemelt fejlesztési területté nyilvánította volna a ligetet. A tervek szerint ebbe a cseri városrészbe települt volna a Készenléti Rendőrség (KR) XII. Határvadász Bevetési Osztálya 309 fővel.

Valószínűleg az eredeti terv meghiúsulásának következménye, hogy a Belügyminisztérium most a taszári laktanyában gondolkodik.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top