Aktuális

Nemzetközileg körözött szír férfit fogtak el a magyar rendőrök

A lőkösházi vasúti határátkelőhelyen május 30-án délelőtt fogtak el egy szír állampolgárt, aki három gyerekével egy Romániába tartó nemzetközi gyorsvonaton utazott. Kiderült, hogy a férfi ellen nemzetközi elfogatóparancs volt érvényben.

Úti okmánya egyiküknek sem volt, és nem tudták hitelt érdemlően igazolni, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon – írja a police.hu. A férfi egy szír személyazonosító igazolványt adott át az ellenőrzését végző rendőröknek, akik a ruházatát, valamint a csomagjait is alaposan átvizsgálták és egy holland tartózkodási engedélyt találtak nála.

A Lőkösházi Határrendészeti Kirendeltség rendőrei tisztázták a szír férfi és a gyerekek személyazonosságát, ennek során kiderült, hogy a férfi ellen 2017. május 19-e óta személy elleni bűncselekmény miatt nemzetközi elfogatóparancs van érvényben, ezért őt a Gyulai Rendőrkapitányság bűnügyi őrizetbe vette. Gyerekeit, akiket a holland hatóság szintén tizenegy napja eltűnés miatt körözött, a rendőrség biztonságba helyezte.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top