Aktuális

19 éves fiú fulladt a Balatonba vasárnap

A fiúk épp labdáztak a vízben, mikor meglepte őket a hirtelen támadt szél. Egyiküknek már nem maradt ereje partra úszni, holttestét hétfőn délelőtt sodorta partra a víz.

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányságot vasárnap 18 esethez riasztották, és összesen 48 embert mentettek ki – derül ki a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közleményéből. A erős, viharos szél miatt nyolc vitorlás felborult, illetve fennakadt a homokpadon, két kisgéphajó pedig műszaki hiba miatt nem tudott biztonságban partot érni.

A vízi rendőrök emellett négy gumimatracoson és két vízibiciklisen, valamint két szörfösön és egy úszón segítettek, akik annyira kimerültek, hogy segítség nélkül nem tudtak volna partot érni. Nem tudtak segíteni azonban azon a 19 éves fiatalemberen, aki barátaival épp a vízben labdázott, mikor viharosra fordult a déli szél a Balatonon.

A szél a labdát befújta a tó közepe felé: ketten úsztak utána, ám a visszatéréshez a hullámzó vízben már nem maradt elég erejük. Egyikük elmerült, és hiába érkezett meg gyorsan a segítség, nem tudták megmenteni. A fiú holttestét hétfő délelőtt találták meg, miután partra sodorta a víz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top