Aktuális

Éveken át verte idős szüleit a pénzükért

A Szentesi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli férfival szemben, aki éveken keresztül ütötte-verte szüleit pénz reményében.

Az előzetes letartóztatásban levő férfit kétrendbeli minősített rablással, valamint súlyos testi sértéssel vádolja az ügyészség.

A vádirat szerint a férfi közös háztartásban élt Szentesen súlyos beteg édesanyjával, valamint időskorú édesapjával. A férfi rendszeres, megélhetését biztosító jövedelemmel nem rendelkezett, szülei alacsony összegű nyugdíjukból tartották el őt. A férfi rengeteget ivott, amire a szülei nem akartak neki pénzt adni.

2012 eleje és 2017 eleje között ittasan rendszeresen megfenyegette szüleit, hogy megöli, illetve forró vízzel leönti őket, ha nem adnak neki készpénzt, többször meg is rúgta, és meg is ütötte őket. A fenyegetések és az erőszak hatására a szülők alkalmanként 20-70 ezer forint közötti összegeket, összesen mintegy egymillió forintot adtak neki. Előfordult olyan is, hogy a vádlott édesapját egy seprűnyéllel megütötte, a bántalmazás következtében az idős férfinak eltörött a keze – mondta el a csoportvezető ügyész.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top