Aktuális

Így kaphatsz pénzt autóvásárlásra!

Pályázat segítségével vehetnek autót azok a támogató szervezetek, amelyek fogyatékkal élőkön segítenek. A szervezetek legalább kettő, maximum kilencmillió forintra pályázhatnak.

Legalább 300 olyan támogató szervezet működik az országban, amely fogyatékkal élőkön segít, többek között iskolába, orvoshoz, vagy okmányirodába viszik őket, ezért fontos eszköz számukra a gépkocsi. Épp ezért örülhetnek most, mert az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatot írt ki, amin 2 és 9 millió forint vissza nem térítendő támogatást igényelhetnek használt vagy új gépkocsi vásárlásához.

Így kaphatsz pénzt autóvásárlásra!

A pályázati keret idén 182 millió forint, a minisztérium szerint 20-22 autót tudnak majd vásárolni a támogató szervezetek. A pályázatot az azt lebonyolító Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatósághoz lehet benyújtani június 21-ig. 

Az Emmi nagy túljelentkezésre számít, ezért a civil és egyházi fenntartású, a budapesti és Pest megyei szolgálatok, illetve azok, amelyek nagyon öreg autókkal szállítják a rászorulókat, előnyt élveznek az elbírálásnál.

Tavaly erre a célra 142 millió forintos keretet nyitott a minisztérium, abból 18 autót tudtak vásárolni a fogyatékkal élőket támogató szervezetek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top