Aktuális

Döglött madarak borítják az egyik szombathelyi parkot

Tucatnyi varjútetem és -toll borítja az egyik népszerű parkot Szombathelyen. A helyiek fertőzéstől tartanak. A tömeges madárpusztulás okát egyelőre nem tudni.

Varjútetemekkel és -tollakkal volt tele az egyik szombathelyi park – számolt be a Tények. A parkban sokan sétáltatnak kutyát, és rengeteg gyerek játszik arra, ezért a szülők nagyon féltették a gyerekeiket, hogy valamilyen fertőzést kapnak a döglött madaraktól. 

Ez is érdekelhet Megnézem

A sétálók is csak találgatnak, hogy mitől pusztultak el az állatok: esetleg az elmúlt időszak viharai miatt, de a túlszaporodás nyomán bekövetkező természetes szelekció is közrejátszhat. A tetemek viszonylag nagyok, tehát nemcsak néhány fiókáról lehet szó, amelyik kiesett a fészekből.

A veol.hu elsőként számolt be az esetről, a közterület-felügyeletet is megkereste, akik azonnal ki is küldték a munkatársaikat, hogy eltakarítsák a parkból az elpusztult állatokat. Mint mondták, eddig azért nem intézkedtek, mert semmilyen bejelentést sem kaptak a tetemekről.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top