Aktuális

Többszörösére drágulhat a netes rendelés

Nem lehet többé akármekkora levelet belegyömöszölni a postaládába, a Posta ugyanis csomagként kezeli azokat a küldeményeket, amelyek nem férnek bele a postaláda nyílásán. Drágább lehet így neten rendelni.

Vége a postaládába ügyeskedett vaskos borítékok korának, a Magyar Posta ugyanis mostantól csomagként tekint azokra a küldeményekre, amelyek nem férnek be a postaláda nyílásán – írja a Pénzcentrum.

Vagyis legfeljebb akkora borítékot lehet feladni levélként, amely még befér a postaládák nyílásán, tehát 32,4 centinél hosszabb, 22,9 centinél szélesebb, és 2,4 centinél magasabb nem lehet. A súlyhatár változatlanul 2 kilogramm maradt.

Jó tudni, hogy ez a változás csak a háznál kézbesítendő küldeményeket érinti, a postafiókra vagy postán maradóra szóló küldeményeket továbbra is levélként kezeli a rendszer, amennyiben az adott levélküldemény méretei ezt megengedik. Ennek a változásnak köszönhetően az internetes rendelések postaköltsége megemelkedhet, bizonyos esetekben akár a többszörösére is nőhet – figyelmeztet a Pénzcentrum cikke.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top