Aktuális

Már 62 halottja van a portugál erdőtűznek

A reggeli híradások még 24 halottról számoltak be, délutánra azonban emelkedett az erdőtűz halálos áldozatainak száma. Ez Portugália történetének legsúlyosabb tragédiája.

A legfrissebb hírek szerint legalább 62-en meghaltak és 50-en megsebesültek abban az erdőtűzben, amelyik szombat éjjel lángolt fel Portugáliában, Lisszabontól 200 kilométerre. Egyelőre a hatóságok sem tudják, mi okozta az ország történetének eddigi legsúlyosabb tűzvészét, az azonban a szemtanúk elmondásaiból kiderült, hogy a lángok nagy erővel és megmagyarázhatatlan sebességgel terjedtek.

 

 

Az oltást több mint 1600 tűzoltó segítette, közülük sokan meg is sérültek. A hatóságok friss beszámolója szerint a 62 halálos áldozat között van egy négyéves gyermek is. Elmondták, a halál a többségüket az autóúton érte, a tűz ugyanis körbeölelte az arra közlekedőket. Többen az autójukban ragadtak és füstmérgezés, vagy menekülés közben haltak szörnyet.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top